Actueel

HANNEKE GOMMERS

SCHILDERIJEN

Hotel “de Soete Moeder”, Nemiusstraat 4, ’s-Hertogenbosch.

De eetzaal van het hotel  bevindt zich in een kamer met erker welke  uitzicht biedt op de tuin. In het restaurant zou je gezonde, eerlijke gerechten kunnen eten, waarbij de groenten zo veel mogelijk uit de buiten gelegen moestuin komen. Op de wanden zie je bijzonder kleurrijke, uitvergrote worteltjes en radijsjes met hun loof op een geheel zwarte ondergrond, zodat de suggestie van de aarde wordt gewekt zonder somber te worden.

Archief

Projecten

Digitale print in Herlaarhof, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie uit Vught. Lokatie Deurneseweg, Helmond.

Op de achterwand van de infotheek en wachtruimte voor ouders is een kunstwerk te zien. Het is een detail uit een bestaand schilderij van Hanneke Gommers dat geprint is op decover wandbekleding.

Het project is tot stand gekomen op uitnodiging van Anne-Carin Lueb, architecture & interior design.

Technische gegevens:

Breedte 1000mm t/m 4000mm breed

Decover wandbekleding bestaat uit een vinyl deklaag bedrukt met UV inkten. Deze wandbekleding is duurzaam, lichtecht, reinigbaar, krasvast, stootvast, DIN 4102 B1 brandwerend en bestand tegen bacteriën.

Digitale Prints: de mogelijkheden

Op de computer maakt Hanneke Gommers een patroon waarin zij schilderijen, of fragmenten uit schilderijen, gebruikt.
Deze schilderijen kunnen uit haar bestand komen of speciaal voor een lokatie gemaakt worden.
Ook is het mogelijk enkel door het sterk vergroten van een schilderij, een enorm resultaat te boeken. Het effect van deze prints lijkt op dat van een muurschildering, ware het niet dat het gebaar wat aan de schildering ten grondslag ligt, onmogelijk groot is.

De print is gerealiseerd in 2006. . De wanden van dit project zijn 2.65/ 2.10 meter en 2.65/ 2.10 meter. De strepen zijn 30 centimeter breed.

Wand in bejaardenhuis met open haard

Deze beprinte wand in de gemeenschapsruimte van een begeleid wonenproject is gemaakt in opdracht van WOONINC. voor de gemeenschapsruimte van een begeleid wonenproject.
De wand wekt de indruk van een gestreept behang waarop, her en der verspreid, schilderijen van diverse formaten, in gouden lijsten, hangen. 
De combinatie van de rood/blauwe streep en de grote variatie aan opgehangen schilderijen, wekt de indruk van een persoonlijke keuze van schilderijen uit het leven van een verzamelaar, uit het leven van een gelukkig mens.

De print is gerealiseerd in 2006. De wanden van dit project zijn 2.65/ 2.10 meter en 2.65/ 2.10 meter. De strepen zijn 30 centimeter breed.

Een beprinte wand in de koffiekamer van een begeleid wonenproject in opdracht van WOONINC.

 

Deze beprinte wand is gemaakt in opdracht van WOONINC voor het salongedeelte van een begeleid wonenproject. De wand bestaat uit een weloverwogen keuze van schilderijen en details van schilderijen in een streng kader. door de combinatie van al deze kaders heeft de wand als geheel een intrigerende werking op eenieder die de ruimte betreedt. Zo zijn  er lachende mensen, kinderen, natuur en dieren te zien. Een viering van het leven.

 

De Parade van Ritmeester

Dit project is tot stand gekomen op initiatief van en in samenwerking met Orgidee, Imke van Dillen (zie: www.onzeparadeverhalen.nl ) in opdracht van Ritmeester Cigars, Max Leenheers.

Hanneke Gommers schildert zeven portretten van markante Bosschenaren met zeven persoonlijke levensverhalen over de Parade.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Roderik van de Mortel